Gouda

Het assortiment Gouda Kaarsen kenmerkt zich door perfecte brandeigenschappen, zonder druipen, walmen of roeten. Kaarsen van Gouda branden stabiel, rustig en schoon op. De fabriek heeft een lange historie in het vervaardigen en ontwikkelen van de beste kaarsen, waaronder stearine kaarsen. De collectie bestaat onder meer uit de populaire Gouda gotische kaarsen, kroonkaarsen, stompkaarsen en Gouda theelichten. Als u voor kwaliteit kiest, dan kiest u voor Gouda Kaarsen. Op de verpakking wordt aangegeven of het stearine kaarsen betreft.

...Lees meer

Het assortiment Gouda Kaarsen kenmerkt zich door perfecte brandeigenschappen, zonder druipen, walmen of roeten. Kaarsen van Gouda branden stabiel, rustig en schoon op. De fabriek heeft een lange historie in het vervaardigen en ontwikkelen van de beste kaarsen, waaronder stearine kaarsen. De collectie bestaat onder meer uit de populaire Gouda gotische kaarsen, kroonkaarsen, stompkaarsen en Gouda theelichten. Als u voor kwaliteit kiest, dan kiest u voor Gouda Kaarsen. Op de verpakking wordt aangegeven of het stearine kaarsen betreft.

...Lees meer
Filters
7 ProductenPagina 1 van 1

Gouda Kaarsen kopen online

Gouda kaarsen brandt je om verschillende goede redenen. Elke kaarsenliefhebber heeft zijn of haar voorkeur van kaarsen en een goede reden voor om Gouda kaarsen te kopen. Het gaat hierbij om formaat, kleur en natuurlijk ook brandeigenschappen. Vooral de kwaliteit van het branden blijkt uiteindelijk doorslaggevend. Een zak goedkope theelichtjes lijkt aantrekkelijk bij de kassa, maar als ze bij het branden niet goed werken en steeds uit gaan, voelt u zich toch bekocht. Dit geldt ook voor stompkaarsen; u kunt blij zijn met een koopje, maar als de kaars thuis enorm blijkt te druipen en te roeten bent u niet meer zo blij. Ervaren kaarsen-branders weten dit al lang; goedkoop blijkt vaak duurkoop te zijn. U wilt dus kwalitatief goede kaarsen! Bij Gouda hebben ze dat al heel lang begrepen. Vandaar dat deze kaarsenfabrikant alleen kaarsen produceert van hoge kwaliteit, waaronder ook stearine kaarsen. Bij VanKaarstotServet kunt u voordelig de Gouda kaarsen kopen. Stokpaardje van alle kwaliteitskaarsen zijn de Gouda kaarsen. Goudakaarsen zijn kwalitatief de best verkrijgbare kaarsen. Door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen (100% natuurlijke was) en een 100% katoen lont branden de kaarsen stabiel op, zonder walmen, druipen of roeten. Ook worden in de shop de Gouda Stearine tafelkaarsen verkocht. Dat wordt duidelijk gecommuniceerd op de verpakking met het woord 'stearine'.

Stearine kaarsen

Stearine is een grondstof die onder meer gebruikt wordt voor het maken van kaarsen. Vroeger werd stearine alleen gemaakt uit rundervet. Later werden ook andere plantaardige en dierlijke vetten toegevoegd om de stearine te vervaardigen. Gouda kaarsen van stearine worden geproduceerd uit de ruwe vorm. Deze grondstof maakt de kaarsen steviger en verhoogt de brandtijd. Stearine wordt daarbij gekenmerkt door een zeer schone verbranding, waarbij geen roet vrijkomt. Stearinekaarsen walmen niet, zijn reukloos en druipen niet. In combinatie met een katoenen lont krijgt de kaars een rustige, stabiele vlam. Gouda is de bekendste producent van de kwalitatief hoge stearine kaarsen.

Op deze pagina vindt u álle Gouda kaarsen in één overzicht. In het menu selecteert u eenvoudig de gewenste categorie.
Op de pagina leest u meer interessante informatie over Gouda Kaarsen.
Gouda Kaarsen Assortiment
Gouda Kaarsen Geschiedenis
Hoe worden Gouda Kaarsen gemaakt?
Gouda Kaarsen video op Youtube

 

Gouda Kaarsen Informatie

In onze Kaarsen webshop heeft u keuze uit het gehele sfeervolle Gouda assortiment:

• Gouda Gotisch kaarsen
De klassieker onder de Gouda Kaarsen. De gotische kaarsen zijn gekenmerkt door de spits toelopende punt. De kaarsen zijn van excellente kwaliteit en hebben uitstekende brandeigenschappen. De brandtijd is 7 uur en met de lange, stabiele en schone vlam heeft u geen last van druipend kaarsvet. Dankzij de 100% kwaliteitskatoenen lont kunt u de gotische kaarsen probleemloos keer op keer aansteken en doven. De kaarsen worden geleverd in een stevige verpakking, zodat u ze altijd in perfecte staat zult ontvangen.
Hoogte 24,5 of 25 cm, diameter 2,25 of 2,4 cm, aantal branduren: 7, verkrijgbaar in de kleuren wit en ivoor.

• Gouda Kroonkaarsen  
De kroonkaarsen van Gouda zijn uniek in haar soort. Vanwege de bijzondere klokvormige top onderscheiden deze kaarsen zich van elk andere kaars. De kroonkaarsen zijn een eyecatcher voor elke diner en/of interieur. Vanwege het gebruik van zuivere ingrediënten en een katoenen lont hebben de kaarsen een schone vlam, druipen en walmen niet en daardoor zijn ze de perfecte keuze voor feestjes, partijen of andere speciale gelegenheden.
Hoogte 2 of 2,4 cm, diameter 2,4 cm, aantal branduren: 10, verkrijgbaar in de kleuren wit, ivoor en rood.

• Gouda Theelichten
Ook de Gouda theelichten zijn voorzien van een katoenen lont en gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen, zodat de waxinelichten lang, stabiel en schoon branden zonder te walmen of te roeten. De theelichten van Gouda worden in sommige verpakkingen voorzien van een gouden cup, waardoor deze een elegante stijlvolle uitstraling krijgen. U kunt de theelichtjes zonder problemen doven en aansteken zonder 'verstikking' van de lont.

• Gouda Rustieke Stompkaarsen en de gladde Gouda Stompkaarsen
De Gouda rustieke stompkaarsen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en alleen de beste materialen worden gebruikt. Ook de Gouda Stompkaarsen en rustieke kaarsen zijn voorzien van een 100% katoenen lont. De stompkaarsen walmen of druipen niet, hebben een lange, schone vlam en kunnen keer op keer aangestoken en gedoofd worden. De kaarsen worden verpakt in een degelijke eigentijdse verpakking, zodat de kaarsen ook tijdens verzending in perfecte staat blijven.
Gouda stompkaarsen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

• Gouda Bloemsteekkaarsen
Helaas maakt Gouda geen bloemsteekkaarsen meer, maar wij hebben goede alternatieven. De ranke lange bloemsteekkaarsen danken hun naam aan het gebruik ervan in bloemstukken. De smalle kaars is eenvoudig vast te steken en de speciale lont zorgt ervoor dat de kaars een bescheiden, mooie vlam heeft. Ook de bloemsteekkaarsen branden schoon op, zonder druipen en walmen.
Hoogte 30 cm, diameter 1,4 cm, aantal branduren: 4, verkrijgbaar in de kleuren ivoor en bordeauxrood.

• Gouda Menorahkaarsen / Chanoeka kaarsen
De Menorahkaarsen die tegenwoordig worden verkocht zijn niet meer van het merk Gouda.
De Gouda Menorah kaarsen, ook wel Chanoeka kaarsen genoemd, zijn vervaardigd van 100% stearine. De Chanoeka kaarsen zijn wit en verpakt in een doosje van 16 stuks. De Chanoeka kaars van Gouda is van uitstekende kwaliteit en heeft superieure brandeigenschappen. Het aantal branduren per kaars is 4.

• Gouda Dompelkaarsen
Gouda Dompelkaarsen worden niet meer gemaakt. Bij VanKaarstotServet heeft u keuze uit goede alternatieven.
Deze stompkaarsen lopen spits toe en blinken uit in elegantie. De stijlvolle dompelkaarsen hebben een lange, stabiele vlam. Ze walmen of druipen niet en u kunt ze keer op keer probleemloos doven en aansteken vanwege de 100% katoenen lont. Ook de dompelkaarsen van Gouda hebben uitstekende brandeigenschappen en zorgen voor meer dan 57 uur zorgeloze kaarsensfeer. 
Hoogte 21 cm, diameter 6,5 cm, brandtijd: 57 gegarandeerde branduren, verkrijgbaar in de kleuren wit, ivoor, rood en bordeauxrood.

• Gouda Meterkaars en 65 cm Kaars
De Gouda meterkaars en 65 cm kaarsen worden niet meer gemaakt. Bij VanKaarstotServet heeft u keuze uit goede alternatieven.
Deze 65 en 100 cm lange kaarsen van Gouda zijn twee van de meest bijzondere kaarsen uit het assortiment. De kaarsen zijn vervaardigd van stearine en branden daardoor zeer mooi op. Speciaal voor deze kaarsen kunt u ook een Gouda Kaarsenstandaard bestellen. De Gouda meterkaars en 65 cm kaars kunnen per 6 stuks afgehaald worden in Leusden.

• Gouda Apollokaarsen
NIET MEER VERKRIJGBAAR
De apollokaars van Gouda is één van de kaarsen die het assortiment van Gouda kaarsen zo bijzonder maakt. Deze spits toelopende kaars heeft een zeer stijlvol en elegant karakter. De apollokaars is ook verkrijgbaar als giftset, dan staat de kaars in een stijlvolle zilveren voet. Vanwege het gebruik van stearine en de 100% katoenen lont brandt de kaars mooi op, zonder  walmen, druipen of roeten en kunt u de kaars probleemloos doven en aansteken zonder de lont te breken of te verstikken. Met een brandtijd van 30 uur kunt u heerlijk genieten van de excellente sfeer die deze kaars met zich meebrengt.
Hoogte 35 cm, diameter 4,1 cm, aantal branduren: 30, verkrijgbaar in de kleur ivoor en ook als giftset.

• Gouda XXL gotisch en kroonkaarsen
NIET MEER VERKRIJGBAAR
Verwacht u speciale gasten of bent u op zoek naar echte sfeermakers? Kiest u dan voor de stijvolle XXL Gotische kaarsen of XXL Kroonkaarsen. De kaarsen zijn met een lengte van 35 cm een echte eyecatcher voor uw sfeervol opgemaakte dinertafel. Ook de XXL gotisch en kroonkaarsen worden vervaardigd van stearine en zijn voorzien van een katoenen lont. Doven en aansteken is daarom geen probleem en de kaarsen geven een schone, lange vlam zonder walmen of druipen. Met de speciale geribde voet kunt u de gotische en kroonkaarsen in alle gangbare kandelaars gebruiken. De Gouda Kaarsen zijn stevig verpakt met een beschermende vulling, zodat u ze te allen tijde in perfecte staat zult ontvangen.
Hoogte 35 cm, diameter 2,4 cm, aantal branduren: 10, verkrijgbaar in de kleuren wit, ivoor, rood en bordeauxrood.

• Gouda Geschenk Sets
NIET MEER VERKRIJGBAAR
De cadeausets zijn stijlvol verpakt en in vier typen beschikbaar: de cadeauset met theelichten, de cadeauset met stompkaars, de cadeauset met gotische kaarsen en de apollo geschenkset.

Geschenkset Gouda Theelichten
De waxinelichten van Gouda zijn stijlvol vormgegeven en met een brandduur van 8 uur zorgen deze voor een langdurig gezellige sfeer. De geschenkset bevat 20 8-uurs waxinelichtjes, twee glazen waxinelichtjeshouders en een navulbare kaarsenaansteker.

Geschenkset Gouda Stompkaars
De Gouda Stompkaars 180/80 is van excellente kwaliteit. De geschenkset bevat verder een stijlvolle glazen houder en een navulbare kaarsenaansteker.

Geschenkset Gouda Gotisch kaarsen
Gouda Gotische dinerkaarsen branden mooi op, zonder druipen of walmen en zorgen voor een heerlijke kaarsensfeer. De geschenkset bevat vier gotische kaarsen, twee bijbehorende glazen houders en een navulbare kaarsenaansteker.

Apollo kaars geschenkset
De Gouda Apollokaars is stijlvol en elegant door de spits toelopende bovenkant en een bijzonder mooie kaars voor een speciale gelegenheid. De apollokaars heeft een lange, stabiele vlam en druipt of walmt niet vanwege het gebruik van een 100% katoenen lont en hoogwaardige grondstoffen. Met een brandduur van 30 uur en een stijlvolle houder is dit een prachtig geschenk.

 

 

Gouda Kaarsen Geschiedenis

In 1858 werd de NV Stearine Kaarsenfabriek Gouda opgericht door A. Schoneveld van der Cloet, D.W. Westerbaan en A.A.G. van Iterson.
De Gouda Kaarsen fabriek maakte al snel naam en faam met de kwaliteitskaarsen, vervaardigd van stearine. Door de uitvinding van de gloeilamp en de ontdekking van de goedkope parrafine leek een grote dreiging te ontstaan. Maar door slim ondernemen wisten de heren juist de productie op te schroeven door gebruik van het electriciteitsnet en het vervaardigen van de zgn. compokaarsen (mengsel van stearine en parrafine).

Na een serie bedrijfsovernames rond het jaar 1900 begon de verschuiving van kaarsenfabriek naar chemische fabriek. Omdat de omzet van de Gouda kaarsen achterbleef richtte men zich in de eerste helft van de 19e eeuw ook op oleïne en glycerineproducten. Het bedrijf doorstond de 1e wereldoorlog en door de fusie in 1929 met de enige overgebleven concurrent kon men de crisisjaren van de jaren 20 doorkomen. In 1941 ontstond hieruit de NV Verenigde Stearine Kaarsenfabrieken Gouda Apollo.

Tijdens WO II kon de fabriek tot eind 1944 doorgaan met de productie van Gouda kaarsen, tot alles in beslag werd genomen. Na de oorlog is de fabriek volledig gemoderniseerd en opnieuw ingericht.
In 1958 werd het honderjarige jubileum gevierd en werd het officiële predikaat koninklijk toegekend aan de fabriek. Twee jaar later zou de fabriek worden overgenomen door Unilever-Emery NV, maar de naam Goudse Kaarsenfabriek bleef behouden. Na een aantal bedrijfsovernames werd in 1983 de fabriek uiteindelijk opgekocht door de NV Bolsius. Het gerenommeerde merk Bolsius kreeg het exclusieve recht hiermee om het merk Gouda Kaarsen te voeren.

Hoe Gouda Kaarsen gemaakt worden

De gebruikte productiemethode hangt af van het type kaars. Gouda theelichten en stompkaarsen worden vervaardigd van 100% natuurlijke was dat onder hoge druk wordt samen geperst. De gotische dinerkaarsen en de kroonkaarsen worden vervaardigd door vloeibare stearine te gieten in geprepareerde kaarsmallen.
De kleur van de Gouda kaarsen ontstaat door het aanbrengen van een kleurlaag. Gouda kaarsen worden gedompeld om ze van een kleurlaag te voorzien. De kaarsen krijgen zo een rijke, glanzende kleur, terwijl de kaarsen schoon blijven opbranden.
De lonten van Gouda Kaarsen zijn geweven van 100% katoen. Bij het kaarsenmaken is het aantal draden en de lont spanning van belang om optimale kwaliteit te verkrijgen.
Gouda Kaarsen zijn van de beste kwaliteit en worden al sinds 1858 gemaakt. De productiemethoden zijn steeds verbeterd en behoren tot de strengste in de markt.

Gouda kaarsen kopen

Bij VanKaarstotServet kunt u voordelig online de Gouda Kaarsen kopen. We hanteren aantrekkelijke prijzen en goede voorwaarden. De kaarsen worden snel geleverd en u geniet van de beste persoonlijke service. In combinatie met het Gouda kaarsen kopen kunt u ook mooie bijpassende kandelaars en Bolsius kaarsen bestellen.

Een greep uit onze kaarsmerken

We hebben verschillende soorten merken kaarsen in onze webshop. Op zoek naar een ander merk dan Gouda kaarsen?