Kaarsen

Kaarsen Kopen Online

Haal sfeer in huis en tuin met Bolsius & Gouda kaarsen. Bij VanKaarstotServet bestelt u voor de laagste prijs!
Klik hier voor de populaire Rustiekkaarsen.
De maat wordt aangegeven in mm; 130/68 is dus 13 cm hoog en 6,8 cm in diameter.
Hieronder staan de populaire items van dit seizoen.

59 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

59 artikel(en)

per pagina

Van hoog naar laag sorteren

Bolsius & Gouda Kaarsen

De maat wordt aangegeven in mm; 130/68 is dus 13 cm hoog en 6,8 cm in diameter.
Wij bieden het grootste Bolsius en Gouda assortiment online, tegen de scherpste prijzen voor zowel particulieren als bedrijven in NL en België. De kaarsen zijn gemaakt van hoogwaardige grondstoffen en worden geroemd om hun uitstekende brandeigenschappen en stijlvolle vormgeving.

Online Bolsius kaarsjes kopen

In onze gecertificeerde webshop is online kaarsjes kopen eenvoudig en voordelig. Elk seizoen wordt het assortiment vernieuwd, zodat u het hele jaar door mooie artikelen en de nieuwste trends kunt bestellen in onze online kaarsenwinkel.

Bij VanKaarstotServet is online winkelen veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. U kunt eenvoudig online betalen en wij zorgen voor een snelle en gedegen levering. In onze webshop heeft u keuze uit het gootste kaarsenassortiment online.
VanKaarstotServet levert aan particulieren én bedrijven in Nederland en België. Voor verzending naar andere landen kunt u contact met ons opnemen.
Minimale orderwaarde is € 15,-.
Levertijd is normaliter 1 à 4 werkdagen na betaling of betaalafspraak. Het kan voorkomen dat producten (bijv. bij een groot aantal) wel op voorraad zijn, maar eerst vanaf het hoofdmagazijn naar ons distributiemagazijn overgebracht dienen te worden. Verzending gebeurt dan binnen 4 werkdagen. Verzending naar België duurt circa 2 dagen langer.

Bij bestelling van Bolsius of Gouda kaarsen met een orderwaarde boven de 500 euro verwijzen we u naar Sfeerpunt, groothandel in Bolsius & Gouda kaarsen.

Kaarsen die op 'niet in voorraad' staan kunnen in grotere besteleenheden wel geleverd worden, neemt u daarvoor even contact op.

De Goudakaars is vervaardigd van de beste grondstoffen en heeft een katoenen lont, waardoor deze optimaal opbrandt, gegarandeerd zonder walmen of druipen. De stompkaarsen worden gemaakt van 100% pure was en de grotere verpakkingen tafelkaarsen van stearine.
Bolsius is continu in ontwikkeling en zorgt elke seizoen voor nieuwe producten, zodat het assortiment aantrekkelijk blijft. Het aanbod van Bolsius kent een grote verscheidenheid, zowel voor winter en zomer, voor binnen en buiten, voor seizoenen en feestdagen. Voor ieder interieur en elke gelegenheid hebben wij een passend artikel verkrijgbaar.
In de webshop vanKaarstotServet heeft u keuze uit het gehele Bolsius en Gouda aanbod, waaronder geurkaarsen, stompkaarsen, druipkaarsen, dompelkaarsen, tafelkaarsen, drijfkaarsen, rustiek kaarsen, terraskaarsen, theelichten, dinerkaarsen etc. Wij kunnen ons dan ook met gepaste trots de grootste kaarswinkel online noemen.

Disclaimer: Het branden van een kaars en gebruik van de producten uit de webshop is voor eigen risico. VanKaarstotServet kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als gevolg van het gebruik ervan.

Heeft u vragen? Ga door naar onze pagina 'Vraag & Antwoord'.
Ga hier verder naar de gebruiksaanwijzing.
Meer informatie over Gouda vindt u op de pagina 'Gouda artikelen'.
Bekijk hier de commercial van VanKaarstotServet
<-- vergroten


Meer informatie: De Kaars

Een kaars is een licht- en warmtebron die bestaat uit een brandbare pit (lont) omgeven door een brandbare vaste stof, meestal paraffine of stearine. Vroeger werd een kaars op ambachtelijke wijze ook wel van bijenwas gemaakt. De grondstoffen stearine en paraffine zijn een stuk goedkoper en leenden zich veel beter als grondstof voor massaproductie.
Met het aansteken van de kaars zorgt de hitte van de vlam ervoor dat het kaarsvet vloeibaar wordt en naar boven stijgt. De damp van het vloeibare kaarsvet komt via de lont in aanraking met zuurstof met de vlam als gevolg.
Nederlanders zijn grootverbruikers. Met maar liefst 3,3 kg per inwoner per jaar laten we o.a. Duitsland (1,6 kg), Zwitserland (2,5 kg) en Noorwegen (3 kg) achter ons.

Kaarslicht

Een kaarsje zorgt met het zachte licht voor de juiste ambiance in uw interieur.
Kaarslicht geeft een saamhorigheidsgevoel, het verbroedert en geeft iets geheimzinnigs. Waarom eigenlijk? Misschien omdat het heel ander licht is. Het is geen hard licht maar juist verzachtend. Bij kaarslicht zie je geen scherpe lijnen, alles is zachter, mooier, romantischer.

Kaarshistorie

Door de eeuwen heen heeft kaarslicht een grote rol gespeeld. Er zijn een aantal aanwijzingen van het gebruik in de oudheid, maar documentatie is er niet over gevonden.
Wat we wel weten:
- We kunnen teruggaan tot het graf van de Egyptische farao Toet-Anch-Amon. Hier werden resten gevonden van wat men, met wat goede wil, kaarsen kan noemen.
- De eerste resten van vetkaarsen zijn gevonden in het Franse plaatsje Vaison, niet ver van Avignon. Deze stammen uit de tweede eeuw na Christus, en zijn dus ongeveer negentienhonderd jaar oud.
- Italie is vermoedelijk de bakermat geweest. Het gebruik van deze lichtbron gaat hier terug tot de etrusken. De Etrusken gebruikten fakkels die er veel op leken.
- De Romeinen (nazaten van de Etrusken) hadden de gewoonte om opgerold papyrus, gedrenkt in vet, te branden. Deze rolletjes noemden ze ‘candelae', hier is het woord ‘kaars' van afgeleid. Hiervan zijn helaas nog geen resten gevonden. De Romeinse schrijver Apuleius maakte een duidelijk onderscheid tussen "sebacei" (vetkaarsen) en "cerei" (waskaarsen). Keizer Constantijn gebruikte ze o.a. bij paasplechtigheden. Koning Alfred de Grote (849-899) liet tijdmetingskaarsen uit bijenwas vervaardigen. Zes hiervan brandden in 24 uur op.
- In de eerste eeuw na Christus vertelt een Latijns schrijver, Plinius de Jongere, in een van zijn werken dat zijn ‘candelae' bestonden uit draden van vlas omgeven door was.

In de Middeleeuwen braken er gouden tijden aan voor het kaarslicht en voor de kaarsenmakers. In die tijd maakte men ze door een aantal vlas- of katoenpitten, die op enige afstand op een stokje hingen, te dompelen in gesmolten vet of was. Deze handelingen werden herhaald tot ze de gewenste dikte hadden. De gewone kaars werd gemaakt van vet (talg), de kerkkaars van bijenwas. De vetkaarsen brandden lang niet zo mooi als de waskaarsen. Bijenwaskaarsen waren uitsluitend bestemd voor de edelen en godsdienstige doeleinden. De burgerij moest genoegen nemen met goedkopere talg- of vetkaarsen. De brandkwaliteit liet in die tijd veel te wensen over. Een vetkaars was zacht, walmde, gaf roet, droop altijd wat en gaf geen aangename geur (als gevolg van het ontstaan van acroleïne). De pit was gemaakt van getwijnde katoendraden, waarvan het verkoolde uiteinde van tijd tot tijd afgeknipt (gesnoten) moest worden.
De kaarsen brandden regelmatig genoeg om als een klok gebruikt te worden. Er waren 12- en 24-uurskaarsen verkrijgbaar met horizontale ringen die de uren aangaven. Eind 18e eeuw komt de visserij op de potvis met een alternatief voor vet en was. Ze konden ook worden bereid uit een vettige stof uit de kop van de potvis, spermaceti of walschot genoemd. Deze stof werd bereid door uitgekookt walvisvet bij koud weer (6 graden C) te laten uitkristalliseren. Hiervan produceerde men de duurdere typen smeerkaars.

Cambaceres vond in 1820 de gevlochten pit uit. Dit bestond uit een vlechting van drie strengen van een gelijk aantal katoenen draden. Het verving de vroeger slecht verbrandende pit. De brandeigenschappen van de kaars verbeterden aanmerkelijk. De Franse scheikundige Chevreul (1786-1889) toonde in 1826 aan dat olien en vetten chemische verbindingen zijn van een vloeistof (glycerine) en van min of meer vaste stoffen (vetzuren). Hij slaagde erin een vetzuurmengsel door persing te scheiden in een vloeibare fractie (oleine) en een vaste, harde fractie (stearine). De oude smeer- en waskaarsen maakten zodoende plaats voor de stearinekaarsen.
De Milly slaagde erin om in 1852 een vrijwel volledige scheiding van vetzuur en glycerine te bereiken. Hiermee legde hij de basis voor de productie van stearine en daarbij stearineproducten. Een bijkomend voordeel was de omstandigheid dat de nieuwe grondstof geschikt bleek om machinaal in vormen gegoten te worden. Daarvoor werden vet- en wasproducten vrijwel uitsluitend op primitieve wijze door dompelen vervaardigd.

Aan het einde van de 19e eeuw verkreeg men bij de raffinage van ruwe aardolie een witte stof; paraffine. Ook dit materiaal bleek bijzonder geschikt als grondstof en was bovendien goedkoper dan stearine.
Ook in de huidige tijd zijn de sfeerkaarsen niet weg te denken. Met hun warme licht geven ze altijd een gezellige ambiance. Ze bestaan in vele vormen, kleuren en zelfs geuren. Voor elke gelegenheid of stemming.

naar boven