Hoelang kunnen verschillende kaarsjes branden?

Hoelang kunnen verschillende kaarsjes branden?

minuten lezen

De brandtijd van kaarsjes verschilt heel erg per type kaars, merk en wax. Zo heeft een stompkaars een langere brandtijd dan een waxinelichtje. Ook per soort kaars kan dit weer erg uiteenlopen. Bij VanKaarsTotServet.nl helpen we je graag bij het vinden van de beste kaars die perfect bij je past. Daarom zoomen we in op de brandtijden van kaarsen!

Brandtijd kaarsen altijd vermeld

Ten eerste is het goed om te weten dat de brandtijd van een kaars altijd vermeld staat op de verpakking. Het is slim om daarop te letten, zodat je een kaars koopt die goed bij je past. Een grotere en dikke kaars hoeft niet per definitie een langere brandtijd te hebben. Check de verpakking om te zien wat de brandtijd indicatie is.

Kaarsen brandtijd afhankelijk van materiaal

Kaarsen kunnen bestaan uit tal van materialen. Welke kaarsen branden het langst? Kaarsen die gemaakt zijn van sojawas, bijenwas en andere plantaardige was. Welke kaarsen branden het kortst? Dat zijn kaarsen gemaakt van paraffine. Zo kan een grotere kaars van paraffine dus korter branden dan een van sojawas.

Brandduur waxinelichtje

Het zal je wellicht niet verbazen dat waxinelichtjes over het algemeen de kortste brandduur hebben vergeleken met veel andere soorten kaarsen. Meestal ligt de brandtijd rond de 4 uur. Maar waxinelichtjes kunnen je ook verbazen! Zo zijn er zelfs waxinelichtjes met een brandduur van liefst 10 uur. Deze zijn bijvoorbeeld gewild in de horeca. Want wil je thuis kaarsjes branden, dan is een waxinelichtje met een brandtijd van 4 uur vaak prima. Je kunt ze dan de volgende dag eenvoudig vervangen door een nieuw waxinelichtje.

Brandduur rustieke kaars

De rustieke kaars is een populaire eyecatcher die terug te vinden is in veel interieurs. Sommige mensen kopen deze specifiek ter decoratie, terwijl anderen de kaarsjes branden om te genieten van magisch sfeerlicht. De brandtijd van een rustiek kaars ligt meestal tussen de 30 en 150 uur. Dat zijn dus flinke verschillen. Vooral de grote kaarsen van Bolsius, met zowel rustieke kaarsen als (gladde) stompkaarsen, blinken uit in branduren.

Brandduur bolkaars

De bolkaars is verkrijgbaar in diverse maten, waarbij een diameter van 76mm een gewilde omvang is. Die branden ongeveer 25 uur. Vergeleken met rustieke kaarsen branden ze dus wel wat korter. Dat komt door hun vorm, waarbij het kaarsvet vooral in de kern wegsmelt. Overigens is die kortere brandtijd ook terug te zien in de prijs.

Brandduur geurkaars

Kaarsjes branden is nog leuker als ze een lekker luchtje verspreiden en sprankelen in een mooie tint. Daar komen de gekleurde geurkaarsen om de hoek kijken. Er is geen brandduur op te plakken, het hangt volledig af van het type kaars. Wel zien we dat deze in dezelfde maat zonder geur vaak wat korter branden. Dat heeft te maken het feit dat ze vaak (deels) van paraffine worden gemaakt, wat geur en kleur goed opneemt. De Spaas geurkaarsen in glas staan bekend om lange branduren tot 60 uur. TIP: laat geurkaarsen liefst minimaal 1 uur doorbranden voor een maximale geurbeleving.

Brandtijd noveenkaars

Wil je graag kaarsjes branden als herdenking aan een dierbare? Ben je gelovig en laat je het licht graag schijnen op een kruisje? Dan is een noveenkaars een goede keuze. Het is niet ongewoon om deze de hele dag (en zelfs nacht) te laten branden. Voor optimale veiligheid en gemak kun je kiezen voor een led kaars. De brandtijd van de led noveenkaars kan zelfs oplopen tot 6 maanden!

Brandtijd horeca kaarsen

In de horeca is het wel zo prettig als kaarsen niet constant opnieuw aangestoken hoeven te worden. Gewild zijn de Horeca Clear Cups, die al verpakt zijn in een handige en kleurrijke kaarsenhouder. Deze hebben een brandtijd van 16 uur, oftewel een complete dag van ontbijt tot diner. Maar ze zijn ook eenvoudig opnieuw aan te steken, weg te halen en te vervangen. Hun fijne eigenschappen maken ze een goede keuze voor sfeervolle restaurants.

Kaarsjes branden: prijs-kwaliteit (branduren)

Wil je kaarsen vergelijken, dan valt je misschien op dat prijzen flink uit elkaar kunnen liggen, terwijl bepaalde kaarsen op het eerste oog wellicht veel op elkaar lijken. Dat heeft dus onder meer te maken met de brandduur. En reken je de brandtijd om naar prijs, dan kun je soms beter wat meer investeren in een kwalitatieve kaars met veel branduren. Daar heb je in verhouding langer plezier van dan wanneer je je kaarsen steeds moet vervangen.

Kaarsjes branden met VanKaarsTotServet.nl!

Met onze grote collectie kaarsen, zit er altijd wel een tussen die bij je smaak en het gewenste aantal branduren past. Neem dus eens een kijkje in het hele aanbod, gebruik de filterfunctie en neem gerust contact met ons op als je op zoek bent naar iets specifieks. Bij VanKaarsTotServet.nl bieden we graag de perfecte kaarsen voor iedere liefhebber.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0