Drijfkaarsen als sfeervolle decoratie

Drijfkaarsen als sfeervolle decoratie

minuten lezen
Niet het eerste waar je aan denkt bij sfeerdecoratie, maar drijfkaarsen worden in de afgelopen jaren steeds vaker verkocht voor het opmaken van stijlvolle decoratieve schalen.

Wanneer je een glazen schaal vult met water en steentjes, kraaltjes, bloemblaadjes, schelpjes of balletjes dan heb je de basis. Voeg je vervolgens een aantal drijvende kaarsen toe en steek je deze aan, dan geeft dat, in een zwak verlichte omgeving, een prachtig sfeervol effect. Zeker in een glazen schaal geniet je zowel van de schittering van de vlam in het water als in het glas.
De schaal dient wel van enige omvang te zijn, zodat de kaarsen ook werkelijke rond kunnen drijven en er meer dan een paar drijfkaarsjes in passen. Je kunt de schaal natuurlijk naar eigen inzicht decoreren. Klik je op één van de drijfkaarsen, dan heb een aantal leuke voorbeelden van schalen en bakken waar kaarsen in drijven. De Bolsius drijflichten zijn niet voor buitengebruik, daarvoor is het water snel te onrustig en kan een windvlaagje de vlam doven. Laat ze dus drijven op een rustig wateroppervlak.

 

Waterlelie kaarsen

De Bolsius drijfkaarsen zijn niet geschikt voor buitengebruik en onrustig water. Daarvoor kunt u beter de Waterlelie kaarsen gebruiken. De lelie vouwt u open en modelleert u naar eigen wens. In het midden er van, op het drijvertje, zet u een theelichtje. In het (schemer-)donker geven deze kaarsen in de vorm van een waterlelie een prachtige sfeer. Je kunt deze waterlantaarns ook in een vijver of zwembad laten drijven, mits er niet teveel wind staat.

Drijflichten kopen online

Voor het kopen van een zak of doosje Bolsius drijfkaarsen en waterlelie-kaarsen hoef je de deur niet uit. Je kunt ze prima online kopen bij VanKaarstotServet. In deze kaarsen shop heb je voor de drijflichten keuze uit de kleuren wit, ivoor en wijnrood in een zak van 20 stuks of in een transparant doosje van 10 stuks. De drijflichten zijn 4,5 cm in diameter en 3 cm hoog. Ze hebben ongeveer hetzelfde formaat als theelichten, maar dan een veel bollere vorm, zodat ze goed blijven drijven en de vlam goed blijft branden. De waterlelie kaarsen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, rood, roze, geel en blauw.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0