Grafkaarsen van Bolsius kopen als grafdecoratie of sfeer voor buitenlocatie

Grafkaarsen van Bolsius kopen als grafdecoratie of sfeer voor buitenlocatie

minuten lezen
De grafkaarsen kunnen gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Het voornaamste gebruik vinden we, zoals de naam al doet vermoeden, terug op begraafplaatsen. Maar ook voor tuinfeesten en strandfeesten worden de graflichten veel gebruikt.

Grafkaars als herdenkingskaars

Het komt steeds meer voor dat nabestaanden het graf van hun dierbare decoreren met mooie items. Voorbeelden hiervan zijn:

  • een grafvaas met bloemen
  • een grafkruis op de steen
  • een graflamp op het graf en
  • een grafkaars ter herdenking

De laatste, een grafkaars ter herdenking, komt veel voor op begraafplaatsen. We zien het met name in het zuiden van het land. Omdat dit veelal een katholiek gebruik is. Een graf met lichtjes gedecoreerd ziet er zeer sfeervol uit en het branden van een kaarsje is een prachtige manier om iemand te herdenken. Het licht van de vlam wordt als symbool gezien voor het eeuwige leven in het hiernamaals en/of het licht van Jezus die schijnt op de overledene.

In de kerk, bij altaartjes en op herdenkingsplekken zie je vaak offerkaarsen, offerlichten en graflichten staan. Het aansteken en branden van een kaarsje is een mooie manier om iemand te herdenken.

 

Soorten grafkaarsen

De grafkaarsen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo onderscheiden we onder meer de volgende lichten:

  • Grafkaarsen van 5 tot 20 cm hoog en met verschillende diameters
  • Grafkaarsen met een lange of hele lange brandduur
  • Graflichten met deksel of zonder deksel
  • Graflantaarns waarin een stompkaars gebrand kan worden. De graflantaarns zijn verkrijgbaar in kunststof modellen of lantaarns van zware, degelijke , materialen. Goed voorbeeld van de laatste zijn de rvs graflantaarns.
  • Grafkaarsen met opdruk of reliëf

Grafkaarsen als feestverlichting

Ter decoratie van een feest in de open lucht worden ook vaak graflichtjes gekozen om de sfeer te verhogen. In deze vorm worden ze niet als herdenkingskaars gebruikt, maar puur als sfeermaker. Ze zijn hier uitermate voor geschikt vanwege de windbestendigheid, lange brandduur, schone verbranding zonder lekken en de losstaande formaten. Je kunt ze dus prima her en der neerzetten om gezelligheid te creëren.

Grafkaarsen kopen

In de webshop heb je keuze uit het grootste online assortiment kaarsen. De collectie Bolsius Grafkaarsen staat volledig online en is uitgebreid met kleine grafkaarsjes, graflantaarns en herdenkingslichten en gedenkkaarsen. Je kunt bij VanKaarstotServet online grafkaarsen kopen tegen lage prijzen. De levering is snel en de service is uitstekend.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Vergelijk producten0